perutbult.se

perutbult.se

Gipsat och spacklat...

KöksrenoveringPosted by Per 25 Mar, 2010 09:07:53
Har satt upp reparationsgips på sista väggen där skåpen skall sitta. Spacklade även igår så till helgen räknar jag med att börja sätta upp skåpstommar. Lycka!

  • Comments(0)//www.perutbult.se/#post46

Nytt kök efter nio år...

KöksrenoveringPosted by Per 18 Mar, 2010 08:59:17

Nu har vi dragit igång med vår köksrenovering. Arbetet har rullat på ett tag men nu är det dags för att visa lite bilder.

Vi kommer att lägga nytt parkettgolv i hall/kök/vardagsrum. För tillfället är golvet färdigt i hallen och halvvägs i köket. Väntar på att rörmokaren skall komma och koppla ur blandare och diskmaskin så att jag kan fortsätta med golvet.

Håll till godo!

Vi går från det här...

...till något sånt här...

Vi öppnar upp in till vardagsrum och hall vilket innebär en del rivande av befintliga väggar och skåp.

En helt underbar tapet från 1971. Satt kvar när vi köpte huset. Nu skall det bli ljust i hallen.

Öppningen kommer inte att bli så stor som i fotot. Elrören till vänster ställer till det. Proppskåpet sitter rakt under nere i källaren och det skulle bli alldeles för mycket arbete med att flytta dessa ledningar. Kommer att sättas igen.

Före:

Efter:

Elen kommer att dras om till vänster. I "balken" som skall täcka rör/eldragning skall jag fälla in LED-spolights. Har hitta små infällbara på Clas Ohlson.

Elektrikern har gjort sitt för denna gång.

Den provisoriska köksbänken i vardagsrummet. Kylen och frysen får också husera här tills det är färdigt. Sedan skall jag försöka sälja dom.

Första väggen gipsad och elen färdig för ny kyl/frys. Det skall dras nya vägguttag för ugn/micro samt ett extra vägguttag för diverse saker.

I hörnet skall vi ha spisen i vinkel. Bakom spisen är det tänkt att vi skall ha en hylla för diverse prylar som kan vara bra att ha vid spisen. Spiskåpan skall hänga på en liknande lösning som sitter i taket.

När rörmokaren är färdig kommer jag att sätta 6 mm reparationsgips på väggen och lägga färdigt golvet i köket. Nästa steg är att börja montera upp skåpsstommarna på väggen. Förhoppningsvis skall det inte ta för lång tid. Kan tänka mig att det som tar mest tid är att få alla bänkskåp i våg. Hörnlösningen för spis/fläkt måste jag avvakta lite med då elektrikern behöver dra om elen för att kunna fälla in spotlights i taket samt dra fram vägguttag för spisfläkt/-kåpa. Bilder kommer.

  • Comments(0)//www.perutbult.se/#post43